poniedziałek, 23 stycznia 2012

Dorsz zapiekany z cebulą i pietruszką


Składniki:   *na 4 osoby

  • 7 filetów z dorsza
  • 1 duża cebula
  • pietruszka
  • masło
  • oliwa z oliwek
  • cytryna
  • sól, pieprz


Filety z dorsza umyć i pokroić na mniejsze kawałki, następnie posolić i popieprzyć. Naczynie żaroodporne wysmarować odrobiną masła. Cebulę pokroić w talarki i zeszklić na patelni. Pokroić trochę pietruszki i dodać do cebuli. W między czasie nagrzać piekarnik do 200'. Rybę wykładać do naczynia na przemian z odrobiną oliwy, sokiem z cytryny i cebulą. Piec przez ok. 20 minut. Podawać z np. frytkami i surówką.

Smacznego!







1 komentarz:

miło mi, że zostawiasz po sobie ślad :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...